Categorie: Op bezoek bij

Op bezoek bij Suichies Mechanisatie

suichies logoOp 15 juni 2015 brachten we een bezoek aan Suichies Mechanisatie te Ekehaar. Aanleiding was de uitbreiding aan de oostzijde, waar een terrein is ingericht om machines tijdelijk op te slaan. Dit terrein is er inmiddels en wij hebben kunnen constateren dat het met een afsluitende bossingel netjes is aangelegd.

20150615 bezoek Suichies 003We werden ontvangen door Henk Suichies en zoon Alex. Jeroen Suichies kwam later voorbij. Jeroen zit met zijn vader in het bedrijf. Alex zal later het werk van Henk gaan overnemen. Op deze wijze kan het familiebedrijf, dat al heel lang aan de Hoofdstraat gevestigd is, nog jaren vooruit.

20150615 bezoek Suichies 006Henk nam ons mee in de ontwikkelingen van het bedrijf. Van een dorpssmederij tot het bedrijf dat er nu staat. Een bedrijf met 13 mensen in dienst en dus een bedrijf van betekenis is, zeker in een kleine kern als Ekehaar. De ontwikkelingen in de landbouw gaan snel en het is zaak voortdurend bij te blijven. De machines worden steeds groter. Computers aan boord en satelliet gestuurd. Gelukkig spotten we ook nog de bats, een mestvork en gele klompen.

20150615 bezoek Suichies 013

Suichies Mechanisatie richt zich naast de landbouw al sinds jaar en dag op tweewielers. Generaties zijn opgegroeid met een fiets van Suichies. Met de komst van de fiets met elektrische ondersteunding is er veel veranderd, zijn er lessen geleerd en is de fiets ook voor de minder mobiele medemens een goed vervoermiddel gebleken. De ‘gewone’ fiets maakt echter nog een groot deel uit van het aanbod.

suichies 01

Een groeiend onderdeel is de afdeling Tuin en park. En zeg nu zelf, wie kent ze niet, de steeds strakker vormgegeven zitmaaiers. Een “must-have” voor iedereen met meer dan enkele vierkante meters gazon. Levering vindt plaats aan particulieren, maar zeker ook aan overheden, werkvoorzieningsschappen en dergelijke. En ook hier kunt u gewoon terecht voor die drukmaaier, dat kleine ding met dat typische geluid., Dat ding dat er voor zorgt dat een abonnement bij een sportschool overbodig is. Energiebesparing? Duurzaamheid?

20150615 bezoek Suichies 01720150615 bezoek Suichies 008Het is een mooi verhaal, dat van Suichies Mechanisatie. De rondleiding laat ons ook een mooi bedrijf zien. Een bedrijf waar eigenaren en werknemers trots op mogen zijn. Een bedrijf dat haar bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp. Dat een belangrijke rol vervult op haar gebied in een ruime regio.

20150615 bezoek Suichies 012

Henk zegt dat hij heel tevreden is over de medewerking van de gemeente Aa en Hunze. Op de vraag of CGB nog iets voor Suichies kan betekenen zegt Henk blij te zijn met de steun welke zij hebben ervaren. Ondernemers als Suichies kunnen gerust zijn. CGB zal, daar waar dat maar enigszins mogelijk is, de bedrijvigheid ondersteunen, of dit nu op een industrieterrein, het buitengebied of in de dorpen is.

Wij willen Suichies Mechanisatie bedanken voor de mogelijkheid hun bedrijf op deze wijze te bezoeken. Na afloop hebben wij gebruik mogen maken van hun kantine om onze reguliere fractievergadering te houden. Goed verzorgd, efficiënt en weer eens iets anders dan in het gemeentehuis.

suichies 02

Wilt u meer weten, klik dan hier voor de website van Suichies Mechanisatie.