Categorie: Verkiezingen
Wiersum en Boerma niet terug in politiek

9 november 2013

De lijst voor Gemeentebelangen Aa en Hunze wordt donderdag 14 november vastgesteld en bekend gemaakt. Duidelijk is al dat we helaas afscheid gaan nemen van Jur Wiersum en Lukas Boerma.

Jur WiersumJur Wiersum DEFINITIEF

Wiersum was drie periodes wethouder. In de laatste periode was hij verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening. Kern- en buurtgericht werken was zijn speerpunt. Met name op het gebied van accommodaties heeft hij successen behaald, zoals het multifunctioneel centrum in Gasselternijveen en de inzet voor het dorpshuis in Eext.

Lukas BoermaLukas Boerma DEFINITIEF

Ook Boerma stelt zich niet opnieuw beschikbaar. Hij maakte furore door vier jaar terug op bijna tachtig jarige leeftijd nog raadslid te worden. Als oud ’knaolster’ maakte hij zich met name sterk voor de veengebieden. Maar ook Annen, zijn huidige woonplaats, heeft hij goed vertegenwoordigd.

 

Wie lijsttrekker wordt, weten we na donderdag 14 november. 

 

Voor meer informatie kunt u bellen met Cora Kuiper, 06 539 44 239. 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.