TheGrue.org
Categorie: Column archief

Greet OosterhuisDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Greet Oosterhuis. Greet woont in Gieten.

ALLE KINDEREN KRACHTIG IN AA EN HUNZE

In 2014 deed Tweede Kamerlid Agnes Wolbert een voorstel om 10 miljoen euro vrij te maken voor het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van de Veenkoloniën.
Met de gezondheid van de inwoners in de Veenkoloniën is het namelijk slechter gesteld dan elders in Nederland. Er wordt te veel geld aan de zorg uitgegeven. Door initiatieven (lees: projecten) op het gebied van leefstijl, zorg en participatie, denkt men de kosten voor zorg te verminderen.

Inmiddels zijn we 4 jaar en vele projecten die het ‘snakken’ waard zijn verder. In de komende jaren (2018-2023) komt het erop aan om de inwoners verantwoordelijk te laten zijn. Zij moeten samen aan het roer en de beweging erin houden. Met als doel een gezonde generatie te laten opgroeien.

De eerste 1000 dagen zijn voor een pasgeboren kind beslissend. Om in 2040 in de Veenkoloniën de gezondste jeugd van de wereld te krijgen, moeten we investeren in een kansrijke start voor kinderen. Dit kan door een integrale aanpak waarin we krachten bundelen en kansen koppelen. Maar dat kan niet zonder oog te hebben voor de verschillende inwoners en hun behoeften. Geef de hoofdrol aan de inwoners en vergeet niet bij de kinderen te beginnen.

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).