TheGrue.org
Categorie: Sociaal Domein

Alle kinderen kunnen gewoon meedoen

20180405 kindpaket 01

Op 5 april is het 'kindpakket Aa en Hunze' gelanceerd. Het kindpakket is tot stand gekomen in samenwerking met het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job, Nationaalfonds Kinderhulp en Stichting Leergeld.

20180405 kindpaket 03

Het kindpakket ondersteunt ouders met uitgaven voor hun kind. Voorheen moest een ouder bij elk fonds apart aanvragen en was het vaak niet duidelijk waar een ouder recht op heeft. Door middel van het kindpakket wordt dit gemakkelijker. Als ouder doe je het gewoon online: één aanvraag, één formulier, voor een bijdrage voor kleding, school(reisjes), verjaardagen, sport en cultuur.

20180405 kindpaket 0220180405 kindpaket 04

Een kidsteam van 16 kinderen uit Aa en Hunze zijn ambassadeur voor "Kansen voor alle kinderen'. Zij promoten het kindpakket. Kinderen doen het gewoon voor andere kinderen zodat alle kinderen in Aa en Hunze mee kunnen doen.

20180405 kindpaket 06

20180405 kindpaket 07

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).