TheGrue.org
Categorie: Sociaal Domein

Alle kinderen kunnen gewoon meedoen

20180405 kindpaket 01 

Op 5 april is het 'kindpakket Aa en Hunze' gelanceerd. Het kindpakket is tot stand gekomen in samenwerking met het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job, Nationaalfonds Kinderhulp en Stichting Leergeld.

20180405 kindpaket 03

Het kindpakket ondersteunt ouders met uitgaven voor hun kind. Voorheen moest een ouder bij elk fonds apart aanvragen en was het vaak niet duidelijk waar een ouder recht op heeft. Door middel van het kindpakket wordt dit gemakkelijker. Als ouder doe je het gewoon online: één aanvraag, één formulier, voor een bijdrage voor kleding, school(reisjes), verjaardagen, sport en cultuur.

20180405 kindpaket 0220180405 kindpaket 04

Een kidsteam van 16 kinderen uit Aa en Hunze zijn ambassadeur voor "Kansen voor alle kinderen'. Zij promoten het kindpakket. Kinderen doen het gewoon voor andere kinderen zodat alle kinderen in Aa en Hunze mee kunnen doen.

20180405 kindpaket 06

 20180405 kindpaket 07

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.