TheGrue.org
Categorie: Sociaal Domein

Goede aandacht voor ouderen

 

aandacht ouderen 03Op donderdagavond 7 februari vond bij Impuls in Gieten een bijeenkomst plaats over het zogenaamde Auto-Maatje en de Huiskamer. Vanuit diverse dorpen was de gezellig ingerichte ruimte tot aan de laatste stoel gevuld en werd enthousiast en bevlogen verteld over de 2 onderwerpen. Zowel medewerkers van Impuls als mensen vanuit de dorpen deelden op een prettige wijze hun ervaringen.

Auto-Maatje
In situaties waarbij ouderen niet meer in staat zijn of niet meer willen autorijden is er een vrijwilliger beschikbaar. Deze vrijwilliger is het maatje die als privé-chauffeur het vervoer van deur tot deur regelt. De ouderen die reeds kennis hebben gemaakt met dit verzorgde vervoer geven aan dat zij er weer eens op uit kunnen, nieuwe mensen ontmoeten en ruimte krijgen in hun kleiner wordende wereld. Via de allervriendelijkste mensen van Impuls kunt u dit vervoer simpel regelen.

aandacht ouderen 04Huiskamer
In onze gemeente tellen we inmiddels 6 centraal gelegen dorps-huiskamers in evenzoveel dorpen. Deze huiskamers worden steeds meer bezocht en bieden een plek waar ouderen laagdrempelig naar toe kunnen voor onder andere koffiedrinken, kennismaken met dorpsgenoten, koken en eten of thema- en voorlichtingsavonden.
Vanuit de verschillende achtergronden en levensgeschiedenissen van de aanwezigen hebben we als raadslid een goede inkijk gekregen op de mogelijkheden om vitaal te blijven.

De Combinatie Gemeentebelangen vindt het mooi dat er via deze goed georganiseerde voorzieningen groeiende aandacht is voor de ouderen in de dorpen en zouden willen zeggen: Gewoon eens doen!

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?

 

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.