Categorie: Column archief

Henk columnHenk Heijerman is opnieuw gekozen tot lijsttrekker. "Ik vind het bijzonder leuk en voel me wederom vereerd met het in mij gestelde vertrouwen. Ik zie het dan ook als waardering voor het gedane werk in de afgelopen raadsperiode."


Heijerman opnieuw lijsttrekker van Combinatie Gemeentebelangen 

De kandidatenlijst bevat naast bekende namen ook een aantal nieuwe. “De nieuwe kandidaten zullen we nauw betrekken bij onze activiteiten. Hiermee behouden we de continuïteit naar de toekomst. Verder blijven we onze lijn van vier jaar geleden hanteren, want die was immers succesvol.” Heijerman bereidt zich dan ook niet anders voor op de verkiezingen in maart. “Ik trek gewoon samen met de andere leden van de partij op in de campagne. Als Combinatie Gemeentebelangen doen we het echt samen.”

 

Ons kent ons 

Heijerman gaat met een goed gevoel richting de verkiezingen. “We zijn op de hoogte van het reilen en zeilen in de gemeente. Onder meer omdat we ons proactief opstellen en regelmatig contact zoeken én houden met de inwoners en de ondernemers. Ook blijven we uitdragen wat we in de komende periode willen bereiken. Dit doen we bijvoorbeeld op onze ‘webstee’, maar ook op ons Twitteraccount en onze Facebookpagina. Daarnaast blijven we de boer op gaan, want het is belangrijk dat we herkenbaar zijn. Dat zijn we; mensen weten ons te vinden en zeggen zich in ons te kunnen herkennen. Ook dat is waardevol, want het zijn juist die mensen voor wie we het doen.”

Duurzaam leefbaar

Combinatie Gemeentebelangen wil de gemeente Aa en Hunze duurzaam leefbaar houden. “We willen de bestaande voorzieningen behouden en pleiten voor een goede infrastructuur, een mooie omgeving en een toeristisch aantrekkelijke gemeente. Daarnaast willen we een verhoging van de lokale lasten blijven beperken en gaan we voor een financieel gezonde gemeente. Wat we daarvoor nodig hebben? Veel stemmen. Maar daarnaast vragen we ook aan de mensen actief mee te doen. Door bijvoorbeeld mee te denken over ons verkiezingsprogramma of ons ideeën aan te dragen. Het samen doen staat bij ons centraal. Samen kunnen we werken aan een nog sterker Aa en Hunze.”  

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.