Categorie: Column archief

Bertus Reinders

De (steun)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer Bertus Reinders. Bertus woont in Grolloo.


Oranje, grijs, groen

Wat gaan we met ons afval doen?

De aankondiging dat met ingang van maart 2016 de grijze container eens in de vier weken zal worden geledigd heeft heel wat stof doen opwaaien. Wanneer ik naar mijn eigen situatie kijk, zou eens inde vier weken geen probleem zijn, maar ons hebben inmiddels berichten bereikt met voorbeelden waarin duidelijk gemaakt wordt dat er wel degelijk problemen kunnen ontstaan. Dus moeten we nog eens goed gaan kijken wat wel mogelijk is.

De suggestie wordt steeds vaker gedaan elke containers eens in de drie weken te legen. Wellicht een oplossing? Ook dan zullen er specifieke gevallen zijn waarbij de inwoner een probleem overhoudt. De vraag is of al de overblijvende problemen met een ophaalschema op te lossen zijn. Is maatwerk mogelijk? Maar maatwerk is sowieso duur natuurlijk. Hoe gaan we dat dan doen? Afijn, op dit moment nog meer vragen dan oplossingen.

Dan nog even over de berichten dat zonder enig overleg iets wordt besloten. Natuurlijk, er is een mededeling gedaan via diverse media. Je kunt je afvragen met wie allemaal overlegd moet worden en hoe je dat dan moet doen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Voor iedereen zal de situatie anders zijn.

Zoals genoemd, voor mij persoonlijk zou het schema passen. Er gaat bijna niets meer naar de grijze container. Het tuinafval gaat voor een deel naar de composthoop. Anders wordt het wanneer je te maken hebt met bij voorbeeld luiers, stomazakjes, incontinentiemateriaal en meer van dergelijke zaken. Hoe ga je daar me om? Dat zou je wel wekelijks willen legen, denk ik. Een ogenschijnlijk eenvoudig vraagstuk kan dan nog wel eens knap lastig worden. Ook een gulden middenweg zal niet voor iedereen een uitkomst zijn. Toch zullen we een haalbare keuze moeten maken.

Hebt u een idee? Kom er mee! Wij horen graag van u, wanneer u denkt een werkende - en dus ook betaalbare - oplossing te hebben.

Wordt vervolgd.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.