Categorie: Column archief

Greet OosterhuisDe (steun)fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Greet Oosterhuis. Greet woont in Gieten.


Greet ziet ze vliegen

Zo af en toe wil je als recreatieondernemer zelf eens recreëren. Je begeeft je dan graag in de rustgevende directe omgeving van ons mooie beekdalenlandschap. Het ochtendgloren stroomt je als het ware als een frisse deken tegemoet, een vogel zingt de zon toe en een spinrag verliest langzaam maar zeker de nu nog als pareltjes aan vele snoeren hangende douwdruppeltjes. Rust….. ruimte…… een omgeving waar je je hoofd heerlijk kunt leeglopen.

Tot het moment dat een wel heel grote bromvlieg je doet opkijken. Meer een bromfiets met vleugels, de gemotoriseerde paraglider. Ach, denk je nog, wat leuk, iemand die op zijn manier van deze ochtend geniet. Je denkt nog even aan het feit dat je blij bent dat het die iemand zijn hobby is en niet de jouwe, maar loopt dat onverstoord verder. Onverstoord, tot het moment dat je op de terugweg wordt gestoord door een zoemend geluid. Een geluid alsof er een hele zwerm insecten op je af komt. Zorgelijk kijk je om en ontdekt dat deze ene paraglider gezelschap heeft gekregen van nog eens een viertal soortgenoten. Tja, dan is het wel genoeg, want voordat de zwerm over is en je deze niet meer – inmiddels als storend – ervaart, gaat er wel wat tijd over heen. Je begrijpt wel dat het ook voor deze lawaaitoerist een mooi gebied is om over heen te vliegen, maar de rust wordt toch fors verstoord. Of dit nu wel de bedoeling is?

Paraglidermetmotor

Later ontdek je dat veel meer mensen zich storen aan deze tak van ‘sport’. Meerdere klachten zijn gemeld. En dan komen de vragen. Zijn hier procedures voor? Zijn vergunningen nodig en zo ja, zijn deze afgegeven? Hoe worden deze dan opgevolgd? En mag men dan overal vliegen en dus ook over die gebieden die wij zo graag als rustgevende natuur- en landschapsgebieden verkopen? Wel iets om dus even te melden en te volgen? We zijn op de hoogte. Op vlieghoogte, zeg maar…

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.