Categorie: Column archief
De fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer fractielid Bertus Reinders. Woonachtig in Grolloo. 

"Het" onderscheid

Afkortingen met drie letters zijn er te kust en te keur. Een is voor u heel belangrijk: CGB. Combinatie GemeenteBelangen, kortweg Gemeentebelangen. Sinds de laatste verkiezingen hanteren wij ons motto Gewoon doen! Een heel handig motto gebleken, omdat de klemtoon de inhoud bepaalt.

 

Drie letterwoorden zijn er vele. Het lidwoord "het" kan het verschil maken. Dat wij gewoon doen, dat weet u zo onderhand wel. We kunnen rustig stellen dat we, met nog een jaar te gaan tot de volgende verkiezingen, gewoon gedaan hebben. Wat misschien nog belangrijker is, is het feit dat we het gewoon gedaan hebben. Geen fratsen dus, maar wel daden bij de woorden!

 

Zo wordt "Gewoon doen!" een synoniem voor Gemeentebelangen.

En ik ben van mening dat dit zeker belangrijk is in deze barre economische tijden, tijden waarin we nog gewoon die dingen kunnen doen die we zo gewoon vinden. In een wereld waar kennelijk niets meer kan, laten we in Aa en Hunze zien dat we het gewoon doen!


 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.