Categorie: Column archief

 

De fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen zullen zo nu en dan een column schrijven over zaken die hun bezighouden. Deze keer raadslid Kiki Anninga. Woonachtig in Annen.


Zwemmen

1967

Pa helpt net als zoveel mannen met de bouw van het zwembad, niets geen kranen, nee gewoon met de schep en de kruiwagen.

Met veel vrijwilligers wordt er een zwembad gerealiseerd. Even buiten het dorp. De toegangsweg er naar toe was een zandpad. Later werd dit de Borghoornsweg.

9 mei 2012

We zijn uitgenodigd om de verbouw van het zwembad te aanschouwen.

De oude schapenhokken, badhokjes en de kiosk zijn verdwenen. Het is even slikken, een deel van mijn jeugd heb ik hier toch doorgebracht, voor een dubbeltje snoep kopen bij Opa Kors, kleumen na de vroege zwemles, volgens mij begonnen de zwemlessen om 07.00 uur. En lekker warm worden onder de straalkachel die aan het plafond hing.

En na deze zwemlessen het afzwemmen, met kleren aan, 7 meter onder water en het watertrappelen.

Maar wat is het mooi geworden. De kleedhokken en de badhokjes en de kiosk zijn allemaal geconcentreerd rondom de kassa. De kassa die jaren geleden al verplaatst is naar de huidige plek. In de jaren 60 en 70 zat daar meneer Hommes. Hij kende volgens mij alle mensen die een abonnement hadden, want je kon altijd zo doorlopen. Ook gaf je aan hem je portemonnee of horloge. Deze werden in een vakje gelegd en als je het weer nodig had dan gaf je het nummer van het vakje door en je kreeg je spullen terug.

Een zwembad met veel geschiedenis; veel liefdes die hier begonnen zijn, de jaarlijkse zwemvierdaagse en volgens mij is er nog een keer een zwemmarathon ( 24 uur zwemmen door 4 heren en 4 dames) geweest.

16 mei 2012

Commissie Dorpsbelangen Annen is blij met het besluit om het zwembad op te knappen en trakteert de raad op taart.

We hopen dat we weer 45 jaar vooruit kunnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kiki Anninga. Voor haar contactgegevens klik u hier.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.