Categorie: Financieel & Beleid

Kies de ambitie

CGB foto Schakel begroting 2019

Onze reactie op de begroting, zoals geplaatst in De Schakel

De economie draait weer. In de meeste sectoren is het druk. Personeelstekorten, zeker waar het gaat om goed opgeleide medewerkers, zijn aan de orde van de dag. Iedereen kan meedoen, zegt de participatiewet. We zien dat het niet iedereen lukt. Wij willen daar wat aan doen.
Het nieuwe college is voortvarend aan de slag gegaan. De begroting, met een blik naar de komende jaren, laat voor 2019 een sluitende begroting zien, maar staat wel onder druk. Een vinger aan de pols dus. Dat zullen we als Combinatie Gemeentebelangen doen.

Gelijkblijvende lasten
De lasten voor onze inwoners blijven gelijk. De kosten voor de gemeente echter niet. Wij hebben onze inwoners beloofd de lasten niet of nauwelijks te laten stijgen en zullen dus keuzes moeten maken. Is het ambitieniveau haalbaar? Wij zullen kritisch moeten zijn.

Volop in beweging
De ontwikkelingen in het centrum van Gieten, ten aanzien van de Boerhoorn in Rolde en andere grotere projecten kosten het nodige en we zien deze kosten toenemen. Er staan nog grote projecten op de rol, waarvan voor ons veilige fietspaden wel boven aan het lijstje staan.

begroting 2019Zorgen om jeugdzorg
De jeugdzorg dreigt onbetaalbaar te worden. Hoe kan dat, want Nederland vergrijst. Waar ligt dan de oorzaak van het steeds maar duurder worden van de jeugdzorg? Hoe zit dat met onze jeugd en wat is er aan de hand? Om ons heen zien we grote tekorten. Onze gemeente zal hier ook mee te maken krijgen. We moeten dus alles op alles zetten deze dure zorg te voorkomen. Preventie is wat wij willen. Verder zal goed gekeken moeten worden waar we ons geld aan uitgeven.

Wij komen naar u toe
Ook in deze periode willen we veel dorpen gaan bezoeken. Wij horen graag wat er speelt in uw dorp. Bekende, maar ook voor ons onbekende zaken, deelt u ons mee. Daar kunnen en willen we wat mee doen. We zullen niet alles kunnen verwezenlijken, maar samen komen we een heel eind. Want als het voor u een probleem is, helpen we u graag zoeken naar een oplossing.

U bent aan zet
De meerjarenbegroting staat onder druk. We moeten keuzes maken en u kunt ons daarbij helpen. Vertel ons wat u belangrijk vindt.
Kijk op onze website gemeentebelangen-aaenhunze.nl, like ons op Facebook, volg ons op Twitter of word lid en praat mee in de steunfractie. Hebt u een directe vraag? Bel ons, of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij luisteren graag naar u!

Een goede gemeente om in te wonen, te werken en te leven. Dat is waar we staan én voor blijven gaan. Gewoon doen!

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).