Categorie: Financieel & Beleid

Begroting 2020 Gewoon goed

schakel fractie 2020 begroting

Onze reactie op de begroting, zoals geplaatst in De Schakel

Onze gemeente is goed gezond. En dat is maar goed ook, gezien de invloeden van buitenaf. Het Rijksbeleid drukt een stempel op onze begroting. Dit bepaalt deels onze keuzes.

Minimale lastenstijging
Jarenlang konden we zeggen dat de lasten voor onze inwoners niet of nauwelijks stegen. Maar onze fractie kiest er voor de voorzieningen in de dorpen in stand te houden of zelfs te optimaliseren. Met een minimale lastenstijging, beneden inflatieniveau, lukt dat.

Waarmaken ambities
We willen de ambities die we voor deze termijn hebben uitgesproken namelijk waarmaken. Zo komt de verbouwing van de Boerhoorn in Rolde gelukkig steeds dichter bij, staat er een vernieuwing van de dorpskern in Grolloo en Lutkenend in Gasselte op stapel en wordt er gewerkt aan de grondverwerving voor de aanleg van de fietspaden Amen-Grolloo en Eexterveen-Eexterveenschekanaal.

Verplichte dure aanpassingen
En wat betreft het Rijksbeleid? De taken die we van Den Haag overnemen doen we wat ons betreft met het geld dat we van Den Haag ontvangen. Zonder dat we daarbij op kwaliteit inboeken. Denk daarbij aan goede zorg. Daarnaast stelt het Rijk extra eisen aan bijvoorbeeld het aanbod van voorschoolse educatie en veranderen ze de basis voor de WOZ waarde. Verplichte aanpassingen die behoorlijke meerkosten opleveren.

Voor welke keuzes gaat u?
Kijken we verder vooruit, dan moeten we keuzes maken en u kunt ons daarbij helpen. Vertel ons wat u belangrijk vindt. Kijk op gemeentebelangen-aaenhunze.nl, volg ons op Facebook, Twitter en/of Instagram of word lid en praat mee in de steunfractie.

Vragen? Bel ons gerust, spreek ons aan of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u graag!

Een goede gemeente om in te wonen, te werken en te leven. Dat is waar we staan én voor blijven gaan. Gewoon doen!

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).