Beeldend verleden

 

Kunstwerken in het veengebied

Wij vinden het triest dat de kunstwerken zijn verdwenen, blij dat de daders zijn gepakt en veroordeeld maar jammer dat er nog geen nieuwe kunstwerken zijn. Wij willen middelen beschikbaar stellen, omdat wij het een verlies vinden voor het veengebied als de kunstwerken niet terugkeren. De beelden “De Brugafdraaister” en  “Veengraversgezin en Veenbaas” geven een prachtige weergave van de geschiedenis aldaar. Om te voorkomen dat het stelen weer interessant is voor dieven stellen wij voor dat de beelden niet weer in brons worden gegoten maar in kunststof. Maar we staan ook open voor andere oplossingen.

Download hier het amendement dat als initiatief van Combinatie Gemeentebelangen, gesteund door onze coalitiepartners, werd aangenomen door een redelijke meerderheid van de raad.

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.