Woont u ook met plezier in Aa en Hunze?

Leuk idee voor jullie dorp?

In 2015 is de gemeente Aa en Hunze gestart met het project "Jullie idee, samen uitvoeren". In dit project staan bewonersinitiatieven centraal. De gemeente stelt inwoners in staat om verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. Zij zoekt naar ideeën/initiatieven waar inwoners samen de schouders onder willen zetten. Vanuit de veronderstelling dat inwoners actiever worden als de overheid minder doet blijkt dat er al voor het vierde achtereen volgende jaar veel inwoners ideeën aandragen ter verbetering van hun leefomgeving en woonplezier. Een onafhankelijke adviescommissie van inwoners beoordeelt of de initiatieven in aanmerking komen voor een stimulering subsidie. Dit jaar zijn er vijftien initiatieven ingediend. Aan vijf daarvan heeft Henk Heijerman vrijdag 13 april 2018 een waardecheque overhandigd.

20180413 jullie idee 01
De vijf beloonde initiatieven zijn: Dorpsmoestuin "Oes Tuune", Eexterveen (8000 euro), PR voor vrijwilligersorganisatie Omzien naar Elkaar Rolde (750 euro), Openluchttheater Gieten (6500 euro), Beleefpad voor alle bewoners van de wijk Nooitgedacht (500 euro) en Bushokje Anderen (8600 euro).Alle initiatieven kunnen nu 'gewoon' aan de slag!

20180413 jullie idee 0220180413 jullie idee 03

Beleefpad Nooitgedacht, plaatsen eerste ‘ informatiekast ‘