Categorie: Verkiezingen 2018

Verkiezingen en basisscholen

“Bouw je eigen stad”

Om de verkiezingen van jong tot oud goed onder de aandacht te brengen en om de opkomst op 21 maart zo groot mogelijk te maken, zijn deze weken allerlei activiteiten bedacht.

Zo was er op 9 maart jl. een middag georganiseerd voor de kinderen van groep 7/8 van de openbare basisschool Bonnen. Deze 12-jarige kinderen kregen de opdracht om in 2 uur tijd een eigen stad te bouwen via het plakken van plaatjes op een grote plattegrond. Daarvoor moesten politieke partijen worden opgericht, worden gedebatteerd en worden gestemd over de beste naam van de gezamenlijk gebouwde stad.

Bouw je eigen stad 02

Het was prachtig om te zien hoe de wildebrassen de raadszaal bij het binnenkomen in bezit namen, de werking van de microfoons razendsnel in de gaten hadden (op knopje drukken zorgt ervoor dat de spreker levensgroot op een scherm wordt geprojecteerd), hard werkten en in amper 2 uur tijd veranderden in serieuze toekomstige raadsleden die het politieke spel prima speelden.

Van de 3 bedachte stadsnamen kreeg uiteindelijk Toktonia (vernoemd naar de kip van één van de kinderen) de meeste stemmen. Nieuw-Gieten en Green-City waren de 2 andere stadsnamen.

Bouw je eigen stad 01

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).