Categorie: Op bezoek bij

 

Wonen in Nooitgedacht

nooitgedacht

Kortgeleden waren we op werkbezoek in Nooitgedacht. De raad werd vriendelijk ontvangen in de kantine van de stichting De Trans. Deze stichting biedt liefdevolle zorg en welzijn aan onze verstandelijk en lichamelijk beperkte medemens. Zij waren het die de lekkere koffie en eigengemaakte koek hadden verzorgd.

We kregen een prima presentatie van de actuele stand van de ontwikkeling van de nieuwe wijk die op een steenworp afstand van Rolde ligt. Zo konden we ook kennismaken met twee bewoners die aanwezig waren bij de presentatie. Aan de hand van de ambtenaren, wethouders en deze twee bewoners hadden we een gezonde, frisse en zeer leerzame wandeling door de wijk.

Vooral de verhalen van de bewoners waren buitengewoon positief. Zij wonen er inmiddels al een tijdje met veel plezier en zijn van buiten onze gemeente heel bewust komen wonen in de kleinschalige nieuwbouwwijk. Hierin is groepswonen voor de genoemde beperkte medemens heel natuurlijk gemengd met alle andere soorten van wonen. Vanuit deze bijzondere combinatie van wonen zijn het deze twee bewoners met hun gezinnen die met hart en ziel een bewonersvereniging hebben opgezet. Daarmee is basis voor samenwerken en samen verder opbouwen van de wijk met de gemeente gelegd.

Het kan dan ook niet anders dat er over enkele jaren een prachtige en volwaardige wijk staat waar het voor bijna iedereen prima toeven is.

Het is aan te raden om eens langs te gaan om een kijkje te nemen, om verleid te worden of mensen in uw omgeving te wijzen op dit mooie stukje van Aa en Hunze.

Gewoon eens doen!

Categorie: Op bezoek bij

Waterstof

 

Onlangs met vertegenwoordigers van andere fracties uit onze gemeente een bezoek gebracht bij de firma Holthausen in Foxhol.

Een prachtig bedrijf dat zich volledig inzet op het verduurzamen van voertuigen en apparaten door toepassing van waterstof technologie. Het waterstofgas van Holthausen wordt uitsluitend geproduceerd door overschotten met groene energie van wind en zon.

Waterstof wordt gemaakt uit water. Na gebruik wordt waterstof weer omgezet in water en teruggegeven aan de natuur. Hierdoor is waterstof als bron onuitputtelijk. Het ombouwen van voertuigen op gebruik van waterstof als brandstof wordt sterk uitgebreid. De productie hiervan wordt verhoogd van 50 naar 500 voertuigen per jaar. Hiervoor worden (splinternieuwe) auto’s voor een deel gestript. De motor, versnellingsbak, uitlaat en de brandstoftank worden verwijderd.
Daarvoor komt een elektro motor en een waterstoftank (van kunststof) terug.

onze missie zero emissieHet is echt ongelooflijk dat het bedrijf, vanwege zijn waterstof techniek over de hele wereld wordt benaderd door gemeenten, overheden en grote steden die hun voertuigen graag willen laten ombouwen op waterstof als brandstof.
We gaan ongetwijfeld nog veel horen over dit prachtige bedrijf met hun uitgesproken visie op echte duurzaamheid.

Het bedrijf, ooit begonnen met vier personen, vader Holthausen, zijn zoon en twee chauffeurs, voor het gastransport, is mede door de koppositie als het gaat om waterstof, inmiddels uitgegroeid naar 70 werknemers. Gezien de ambitie van het bedrijf, zal het hier zeker niet bij blijven.

Wij hebben een zeer leerzame middag gehad in Foxhol en zijn er van overtuigd geraakt dat waterstof als meest duurzame energie, DE brandstof van de toekomst wordt.

Categorie: Op bezoek bij

Zout van Nedmag

 

20181203 Nedmag 02

Maandagavond 3 december 2018 waren we op werkbezoek bij Nedmag in Veendam. Waarom daar? Omdat we graag willen weten hoe het nu eigenlijk zit met die zoutwinning en de gevolgen daarvan voor onze gemeente.

20181203 Nedmag 01

Het was een zeer interessante avond. Onder Veendam, wel 2000 meter diep, liggen de restanten van de Zechsteinzee. Een oerzee vol mineralen en zouten die miljoenen jaren geleden indroogde en ongebruikt in de bodem lag. Die zoutlaag blijkt bijzonder zuiver magnesiumzout te bevatten én blijkt vanwege de dikte van de zoutlaag goed te kunnen worden gewonnen. Dat is dus wat ze doen.

20181203 Nedmag 0320181203 Nedmag 04

Van de huidige winning merken we niets in onze gemeente. Maar als het om de nieuwe plannen gaat, zal ook bij ons de bodem mogelijk gaan dalen. Die plannen zijn nog in ontwikkeling. Zodra dat concreter wordt, komt de Nedmag onze kant op en gaan ze ook met u in gesprek.

Categorie: Op bezoek bij
Impuls op bezoek bij ons

 

20170130 Impuls gezichten

Maandagavond 30 januari waren Annet Lammersen, Carin de Jonge Antoinet Blom, Eveline Rauwé en Marine Boerma van welzijnsorganisatie Impuls op bezoek bij de steunfractie. De dames waren uitgenodigd om te vertellen over hun werk dat zij verrichten in de dorpen voor onze gemeente en om in gesprek te gaan met onze steunfractie.

Bevlogenheid
De enthousiaste verhalen over de organisatie van Impuls, over mantelzorg, over buurtwerk en over vrijwilligers werden mooi gekoppeld aan de onderdelen van het sociaal domein (jeugdzorg, ouderenzorg en passende zorg voor deelname aan de maatschappij).
De mensen van Impuls steken met name in op het maken van contact met inwoners die in een kwetsbare positie zitten. Zij proberen daarbij op een professionele en laagdrempelige manier de mensen in de dorpen te bereiken en te bewegen om met andere bewoners in contact te komen, leuke dingen te doen of van de bank te komen. Doelstelling daarbij is dat mensen met meer plezier hun leven leiden en dat wordt voorkomen dat zij onnodig in betaalde zorg belanden. Hierbij kunt u de mensen van Impuls ook zelf prima benaderen. Zij zijn zeer betrokken, toegankelijk, spin in het web en weten goed wat er leeft en wat er aan mogelijkheden zijn in en buiten uw dorp. Gewoon doen. Annet en collega’s zijn er immers voor u!

Hechte dorpen
In de presentatie werd duidelijk dat elk dorp een eigen karakter heeft. De mensen maken immers de cultuur van een dorp. Belangrijke constatering daarbij was dat de hechtheid van een klein dorp groter is dan een groot dorp. Daar weet men elkaar sneller te vinden voor een stamppotbuffet, het nadenken over het opzetten van een zorgcoöperatie voor het eigen dorp of voor een gezellige kaartavond in het dorpshuis.

Vaste gezichten en vertrouwen
In het gesprek kwam ook naar voren dat er door bezuinigingen een stevige wissel wordt getrokken op de creativiteit van de mensen van Impuls.

Lees meer: Impuls op bezoek bij ons

Categorie: Op bezoek bij
CGB op bezoek?

 

Op werkbezoek bij u?

Bent u ondernemer uit de gemeente Aa en Hunze en wilt u ook graag onze fractieleden uitnodigen voor een bezoek? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje. Wie weet ontmoeten wij u binnenkort op uw werkvloer!  

 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?

 

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.