Categorie: Op bezoek bij
Grondwespen steken niet

 

HOB-wespennest-kleinIn een wespennest, zo groot als een bol dat in je hand past, huizen 4 á 5 duizend wespen, vertelt Hans. Met verbazing kijken we naar de grote bak in de stelling, volledig gevuld met één groot wespennest. Hoeveel wespen hebben daar dan wel niet in gezeten?

HOB-onderzoekHet was het begin van een interessant bezoek aan het bedrijf van Hans Hoekstra: HOB. Hans doet in ongediertebestrijding. Hij is specialist, dat hoor je zo. Hij weet waar hij het over heeft. Of het nu gaat om een wesp, mier, hommel, boktor, houtworm, vleermuis, steenmarter of wat en in welke hoeveelheden ook: "Leer het dier kennen, dan weet je hoe ze te weren".

Natuurlijk ging het ook over het industrieterrein in Gieten, waar het bedrijf van Hans gevestigd is.

We spraken over het principe. Wat wil de gemeente ermee? Welke regels wil het nog in stand houden? Aparte regelgeving voor nieuw en oud industrieterrein? Hoe ver wil je gaan? Ook als het gaat om detailhandel. Wel printers mogen verkopen, maar geen printerinkt? Wel caravans mogen verkopen, maar niet de campingstekker? En wat voor Hans geldt: Wel mierendood mogen verkopen via de webshop, maar rechtstreeks uit de zaak kan geen mierendood o.i.d. verkocht worden.

Wat zou het mooi zijn als het industrieterrein in Gieten goed gevuld wordt, nieuwe kavels en lege panden verkocht worden, er levendigheid en aanloop is, dat er iets gebeurt en het weer aantrekkelijk wordt voor een ondernemer. Dus waarom niet een ondernemer de kans geven als hij kan investeren in grond en een pand, maar voor extra dekking kantoorruimte in zijn pand wil verhuren? Nu mag dat niet.

We zijn hier op het industrieterrein in Gieten gebonden aan vele regels. Sommigen zijn uit te leggen, anderen niet. Deregulering is één van onze beleidsthema's. Wat dat aangaat is hier zeker iets te halen.

HOB-uitleg 

 

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.