Categorie: Op bezoek bij
Goud, goud en nog eens ...

 

gouden-paren-2014

Zaterdag 8 februari 2014, even voor een uur, komen de eerste gouden bruidsparen het gemeentehuis binnen. 73 van de 98 bruidsparen hebben zich aangemeld. Volgens onze burgervader een nieuw record. Het woord record zal nog vaker voorbij komen op deze middag. Het 5 km schaatsen in Sotsji wordt gelijktijdig verreden. De aanwezigen zullen het schaatsen niet missen, althans niet op dit moment. Het programma kent ook het kijken naar oude films, gepresenteerd door het Drents Archief. Dit valt, naast de hapjes en de drankjes (deels door ons geserveerd), zeer in de smaak.

Zoals gewoonlijk zijn we van Gemeentebelangen weer heel goed vertegenwoordigd en dit blijft niet onopgemerkt. Met vier raadsleden ten opzichte van een of geen van de andere fracties, laten we ons van onze goede kant zien. En we hebben een leuke middag. Leuke reacties en een dankbaar publiek. En dat de Nederlanders in het verre Rusland de plaatsen 1, 2 en 3 bezetten verhoogt de feestvreugde alleen nog maar.

Mede namens Nanno, Henk en Rikus wil ik (Bertus) de organisatie bedanken. Het was perfect geregeld!

Op de foto ziet u alle aanwezige bruidsparen, gereed voor het spannendste onderdeel van de middag, de groepsfoto. (klik op de foto)

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.