Categorie: Op bezoek bij
Bezoek aan Rozenveld Hoveniers

rozenveldVrijdagmiddag 7 februari waren wij op bezoek bij Rozenveld Hoveniers. We lieten ons door Hans Rozenveld meeslepen door zijn enthousiaste verhaal rond alle zaken waar zij zich mee bezighouden. Dan spreek je niet over schoffelen of harken, maar over het ondernemen. Vol vuur vertelde Hans over hun ideeën over de sociale en maatschappelijke doelstelling van hun bedrijf. Over hoe we jongeren of langdurig werklozen aan het werk zouden kunnen krijgen. Samenwerken noemde hij als een belangrijk speerpunt. Samenwerken tussen bedrijven en overheid. Dit kan zowel op het personele vlak als op het zakelijke.

Hans nam ons ook mee in zijn wereld van Bokashi. Rozenveld Hoveniers is druk bezig met het ontwikkelen van hoveniers-bokashi. Bokashi is een grondverbeteraar gevormd door fermentering van tuin- en snoeiafval. Voor deze ontwikkeling is veel geld nodig, maar het biedt de maatschappij ook voordelen, zeker waar het gaat om het reduceren van afvalstromen en het verbeteren van gewassen en sierplanten.

Wij danken Rozenveld Hoveniers voor het ontvangst en zeker voor het boeiende verhaal. Een verhaal waar we zeker nog iets van gaan horen in de nabije toekomst. Wij wensen hun veel succes met hun bedrijf en de ontwikkeling van de plannen en ideeën!

Op de foto ziet u Nanno, Greet en Henk namens CGB en Hans Rozema. Foto gemaakt door Bertus. (klik op de foto)

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.