Categorie: Op bezoek bij
Bezoek aan Eexterveenschekanaal

de-kiep

Donderdag 6 februari. Door een donker veengebied van Eext op weg naar Eexterveenschekanaal. In het dorpshuis De Kiep treffen we (Rikus en Bertus) het bestuur van het dorpshuis (en dorpsbelangen) aan. Licht en luchtig, een groter contrast met dat donkere gebied is niet denkbaar. Een bijzonder enthousiast bestuur, boordevol met ideeën, waarvan enkele al in uitvoering zijn en andere zondermeer zullen komen.

We hebben gesproken over de mogelijkheden van hun dorpshuis, de zorg over de zorg en hoe die er in de toekomst uit zal komen te zien. Maar - en dat is zo belangrijk - we hebben het ook over de kansen gehad. Kansen die deze inwoners zien voor hun dorp, hun dorpshuis en hun medebewoners. Verteld wordt hoe anderen denken over hun dorp. "Niets te doen en niets te beleven." Hoe anders kijk je er tegenaan wanneer je in gesprek bent met inwoners die de schouders zetten onder datgene wat zij belangrijk vinden. Dorpshuizen zijn belangrijk! En - zo is de conclusie na deze avond - ze worden steeds belangrijker!

Een opmerkelijk initiatief willen we toch noemen. Een aantal keren per jaar organiseert men een gezamenlijke warme maaltijd op de zondagnamiddag. Steeds twee vrijwilligers gaan een maaltijd koken. Men nodigt mensen uit met de vraag buurman of buurvrouw mee te nemen. Op deze wijze komt men in contact met inwoners die anders niet zo snel in het dorpshuis komen. Een uniek concept waarbij de sociale cohesie wordt versterkt en daarmee de sociale controle. Dit laatste is iets wat wel eens belangrijk zou kunnen worden, omdat de overheid zich steeds meer terugtrekt en de buurt meer voor zich zelf moet gaan zorgen. Een hartverwarmend initiatief dat ons en hopelijk anderen aan het denken zet. Proficiat dorpsbelangen Eexterveenschekanaal! Bedankt voor het ontvangst en succes met alle initiatieven!

Op de foto dorpshuis De Kiep. (klik op de foto)

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.