Categorie: Op bezoek bij
Fractieleden wonen opening Schaapskooi Balloërveld bij

  

Opening schaapskooi

Foto: RTV Drenthe 

Op 29 oktober 2011 brandde de schaapskooi in Balloo tot de grond toe af. Vrijdag 1 november werd de nieuwe schaapskooi onder grote belangstelling geopend. Fractieleden Henk, Nanno, Rikus en Roelof waren die middag erbij. Ook wethouder Jur was aanwezig; hij onthulde de naam ‘Schaapskooi Balloërveld’.

 

 

Welkomstwoord en duurzame lunch

De opening begon om 12.00 uur in de metalen romneyloods waar burgemeester Eric van Oosterhout alle genodigden welkom heette. Tijdens de openingsspeech stond hij nog even stil bij de brand en noemde het knap dat er nu twee jaar later een nieuwe schaapskooi staat. Het nieuwe onderkomen voor de schapen heeft een strakker en moderner uiterlijk en een meer open karakter gekregen. Na het welkomstwoord van de burgemeester werd een duurzame lunch aangeboden door de gemeente. Hierna werd de overeenkomst ondertekend en droeg de gemeente de schaapskooi over aan Stichting Schaapskooi.

Onthulling naam en boekje

Na de ondertekening van de overeenkomst tussen de gemeente en Stichting Schaapskooi liepen alle genodigden richting het nieuwe bedrijfsgebouw. Hier onthulde wethouder Jur samen met Henk Zwaving van Stichting Schaapskooi het naambord van de Schaapskooi Balloërveld. Omdat de schaapskooi nog nooit een naam had maar vrijwel iedereen ‘Schaapskooi Balloërveld’ gebruikte, is gekozen voor deze naam. Na de onthulling reikte DAAD architecten het boekje ‘innovatieve agrarische architectuur uit’. Deze architect heeft samen met aannemer Bouwbedrijf Stoffers de schaapskooi neergezet.

Herder en kudde schapen

Herder Marianne Duinkerken zette vervolgens haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Schaapskooi. Na deze laatste officiële gebeurtenis mocht hond Lena de kudde in de nieuwe schaapskooi drijven. Orkest Adorable zorgde deze middag voor een muzikale noot. Orkestleden Willem Gülcher en Gonne Klein van Boerderij Kamps zongen na afloop een lied speciaal geschreven over het schaap. Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze wenst Schaapskooi Balloërveld een succesvolle toekomst waarin ook de nog te bouwen dienstwoning gaat behoren!

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.