Categorie: Op bezoek bij
Op bezoek bij C1000 Abbas in Gieten

bezoekc1000

De Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze vindt het belangrijk om te weten wat er leeft onder de inwoners in de gemeente. Maar ook wat er speelt bij ondernemers. Daarom zijn fractieleden Nanno, Rikus, Henk, Roelof en Kiki van de Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze op bezoek geweest bij de C1000 in Gieten. Sinds 2000 wordt deze supermarkt, gevestigd aan de Stationsstraat, gerund door Jan Abbas en zijn vrouw Henriëtte. Voor fractielid Nanno een bekend adres. Hij is hier namelijk geboren.

Werkgelegenheid

Eigenaar Jan Abbas wist van jongs af aan al dat hij wilde werken bij een supermarkt. Die wens werd na zijn eerste stage alleen maar groter. En nog steeds staat Jan met plezier in zijn winkel waar hij aan maar liefst 120 mensen werkgelegenheid biedt. Jan geeft de fractieleden een rondleiding en vertelt vol enthousiasme over zijn manier van ondernemen.

Klant centraal

Jan runt zijn winkel volgens een strategie waarin de klant centraal staat. De winkelinrichting is hier een belangrijk onderdeel van. Zo is de supermarkt opgedeeld in vijf ‘afdelingen’: aardappelen, groente en fruit (AGF), brood, vlees en kruidenierswaren. In de bakkerij wordt het brood dagelijks zelf gebakken en ook het vlees wordt zelf gesneden, eventueel bereid en verpakt. Dagelijks verse producten bieden aan het winkelend publiek vindt Jan dan ook belangrijk.

Voedselbank

Dat versheid voorop staat verklaart ook de weinige voorraad die de supermarkt heeft. Dagelijks worden producten geleverd die dezelfde avond nog in de schappen worden gedaan. Producten die de volgende dag niet meer verkocht kunnen worden, brengt Jan naar de voedselbank. Hierdoor ontvangen mensen die het minder hebben toch kwalitatief goed voedsel. Een mooie gedachte, vindt ook de Combinatie Gemeentebelangen.

Nieuwe ontwikkelingen

De C1000 Abbas in Gieten wordt waarschijnlijk eind 2014een Jumbo. Voor Jan een uitdaging die hij niet uit de weg gaat. Een andere ontwikkeling die eraan zit te komen is de vestiging van de Action aan de Stationsstraat. Jan spreekt aan de fractieleden uit dat hij benieuwd is of hij voldoende parkeergelegenheid aan zijn klanten kan blijven bieden. De fractieleden nemen deze opmerking mee in de raad. Door dit werkbezoek weet de Combinatie Gemeentebelangen beter wat er leeft bij deze ondernemer uit de gemeente. Jan, vanaf deze plek danken wij jou nogmaals voor jouw tijd en interessante rondleiding!

Ook weten wat Jan bezighoudt? Volg deze enthousiaste ondernemer uit Gieten op Twitter!

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).