Categorie: Op bezoek bij

Waterstof

 

Onlangs met vertegenwoordigers van andere fracties uit onze gemeente een bezoek gebracht bij de firma Holthausen in Foxhol.

Een prachtig bedrijf dat zich volledig inzet op het verduurzamen van voertuigen en apparaten door toepassing van waterstof technologie. Het waterstofgas van Holthausen wordt uitsluitend geproduceerd door overschotten met groene energie van wind en zon.

Waterstof wordt gemaakt uit water. Na gebruik wordt waterstof weer omgezet in water en teruggegeven aan de natuur. Hierdoor is waterstof als bron onuitputtelijk. Het ombouwen van voertuigen op gebruik van waterstof als brandstof wordt sterk uitgebreid. De productie hiervan wordt verhoogd van 50 naar 500 voertuigen per jaar. Hiervoor worden (splinternieuwe) auto’s voor een deel gestript. De motor, versnellingsbak, uitlaat en de brandstoftank worden verwijderd.
Daarvoor komt een elektro motor en een waterstoftank (van kunststof) terug.

onze missie zero emissieHet is echt ongelooflijk dat het bedrijf, vanwege zijn waterstof techniek over de hele wereld wordt benaderd door gemeenten, overheden en grote steden die hun voertuigen graag willen laten ombouwen op waterstof als brandstof.
We gaan ongetwijfeld nog veel horen over dit prachtige bedrijf met hun uitgesproken visie op echte duurzaamheid.

Het bedrijf, ooit begonnen met vier personen, vader Holthausen, zijn zoon en twee chauffeurs, voor het gastransport, is mede door de koppositie als het gaat om waterstof, inmiddels uitgegroeid naar 70 werknemers. Gezien de ambitie van het bedrijf, zal het hier zeker niet bij blijven.

Wij hebben een zeer leerzame middag gehad in Foxhol en zijn er van overtuigd geraakt dat waterstof als meest duurzame energie, DE brandstof van de toekomst wordt.

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?

 

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.