Categorie: Op bezoek bij

Zout van Nedmag

20181203 Nedmag 02

Maandagavond 3 december 2018 waren we op werkbezoek bij Nedmag in Veendam. Waarom daar? Omdat we graag willen weten hoe het nu eigenlijk zit met die zoutwinning en de gevolgen daarvan voor onze gemeente.

20181203 Nedmag 01

Het was een zeer interessante avond. Onder Veendam, wel 2000 meter diep, liggen de restanten van de Zechsteinzee. Een oerzee vol mineralen en zouten die miljoenen jaren geleden indroogde en ongebruikt in de bodem lag. Die zoutlaag blijkt bijzonder zuiver magnesiumzout te bevatten én blijkt vanwege de dikte van de zoutlaag goed te kunnen worden gewonnen. Dat is dus wat ze doen.

20181203 Nedmag 0320181203 Nedmag 04

Van de huidige winning merken we niets in onze gemeente. Maar als het om de nieuwe plannen gaat, zal ook bij ons de bodem mogelijk gaan dalen. Die plannen zijn nog in ontwikkeling. Zodra dat concreter wordt, komt de Nedmag onze kant op en gaan ze ook met u in gesprek.

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).